Songs of Separation

Fredag 9 juli

16:00

I Songs of Separation hyllar vi de afroamerikanska tonsättarna. Från C.T Perkinsons cellosvit Black Folk Song Suite, Florence Price otroliga små pianoverk, till J. B. Chevalier de St: Georges, kallad "den svarte Mozart”, stråkkvartett. Även W. Grant Stills bluesiga svit för violin & piano och arrangemang av Deep River: Old Negro Melody och Castle House Rag av James Reese Europe finns med på programmet.

Det Amerikanska Avantgardet

Fredag 9 juli

20:00

I Det Amerikanska Avantgardet presenterar vi Henry Cowell och hans gränsöverskridande etnomusik. Vi firar Amy Beach för hennes otroliga bidrag till konstmusik. Däremellan tar vi en avstickare till Brooklyn, New York och hälsar på George Gershwin och Aaron Copland. Två pojkar med tillsynes identisk uppväxt och förutsättningar som tar två helt olika musikaliska vägar. Även klappkompositionen ‘Clapping Music’ av Steve Reich och den otroligt suggestiva stråkkvartetten ‘Mishima' av Philip Glass finns med på denna konsert.

Barnkonsert!

Lördag 10 juli

11:30

Sommar med familjen Sträng är en föreställning för barn i åldrarna 3-7 år. Här får barnen bland annat bekanta sig

med klassiska mästare såsom Mozart och Bach, sjunga med i kända barnvisor och röra sig till folkmusik. Glassbilen, sol, sång och allt som hör sommaren till!

 

Programlängd ca 35 min.

Sonata Habana

Lördag 10 juli

19:30

Sonata Habana - en konsert som speglar den versatila stad som är Havanna!

Vi gästas av den kubanska syskonduon Duo Abreu Sisters för ett framträdande med rappa gitarrer och fiollyrik. Konserten sker i Orangeriet i samarbete med Lövstabruks Värdshus som erbjuder tilltugg och dryck.

Biljetter