Sonoko bild 2 (Nadia Norskott).jpeg

Sonoko Miriam Welde

Violin

En av Norges allra främsta violinister. Hon debuterade som solist med Bergen Filharmoniska orkester vid endast 9 års ålder, och har sedan dess konserterat med alla de stora norska orkestrarna, samt flertalet europeiska. Hon har studerat för bl.a. Janine Jansen, Kolja Blacher och Vilde Frang.

Foto: Nadia Norskott

Hedda bild 2 (Aija Svensson).jpg

Hedda Heiskanen

Nyckelharpa

Hedda Heiskanen är en otroligt mångsidig musiker. Hon är i grunden violinist, men har en stor nyfikenhet för andra kulturer och spelsätt. Förutom violin spelar hon även nyckelharpa, kamanche och dan nhi. Hon har även studerat sydostasiatisk och persisk musik och har även fastnat för finsk och argentinsk tango.

Foto: Aija Svensson

Johan bild 1 (Fredrik Schlyter).jpeg

Johan Dalene

Violin

Johan Dalene har redan gjort stort intryck på de internationella scenerna. Sommaren 2022 debuterar Johan i Royal Albert Hall med Barbers violinkonsert tillsammans med BBC Symphony Orchestra under the Proms och han kommer senare också att spela samma violinkonsert tillsammans med San Fransisco Symphony Orchestra i Elbphilharmonie, Hamburg och Philharmonie de Paris under ledning av Esa-Pekka Salonen.

Foto: Fredrik Schlyter

Daniel bild.jpg

Daniel Thorell

Cello

Daniel Thorell betraktas idag som en av Skandinaviens mest lovande unga cellister. Han är en första pris-vinnare i inte mindre än 13 internationella och nationella musiktävlingar. Daniel har framträtt som solist med Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symoniker, Dalasinfoniettan, Philharmonishes Orchester Plauen Zwickau och Kroatiska Radio-och Tv-orkestern i Zagreb

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Symbio Press 1 (Photo Sona Hellman).jpg

Symbio

Vevlira & dragspel

Sedan debutalbumet ”Phoresy” 2016 har Symbio turnerat intensivt i Sverige och Europa och spelat över 300 konserter. Symbio tilldelades priset som Årets Nykomling på Folk- & Världsmusikgalan samt Kungliga Musikaliska Akademiens ensemble- stipendium år 2016. Duon består utav Johannes Geworkian Hellman och LarsEmil Öjeberget.
Foto: Sona Hellman

Daniel Fjellström bild.jpg

Daniel Fjellström

Tonsättare 2022

Daniel Fjellström är verksam som tonsättare och arrangör. Han har studerat vid Malmö Musikhögskola och Royal College of Music i London. 2012 vann han Uppsala Tonsättartävling, och hans musik har blivit spelad av bl.a. Göteborgs Symfoniker, Malmö Symfoniorkester, Eric Ericssons Kammarkör, BBC Singers och Malmö Opera.

Foto: Elias Gammelgård

Antonio Hallongren

Antonio Hallongren

Cello & Konstnärlig ledare

Efter examen vid Juilliard School i New York har Antonio framträtt med USA:s musikerelit i konsertlokaler så som Carnegie Hall m.fl. Sedan 2018 fastanställd i Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester.

David bild 1 (Nadja Sjöström).jpg

David Huang

Piano

David Huang vann solistpriset 2014 och är sedan dess en av Sveriges mest eftertraktade pianister. Han har ett stort engagemang för att introducera klassisk musik till en ny publik, och är grundare till konsertserien Första Parkett och festivalen Gränslandet - symfonisk fest.

Foto: Nadja Sjöström

Emma bild (Ruben Zulabard).JPG

Emma Nyman

Viola

Emma är både violinist och violast, men gästar oss i rollen som det senare. Hon rekryteras regelbundet som stämledare till flertalet av de stora svenska orkestrarna, och är även en eftertraktad barockviolinist. Sedan 2019 är hon konstnärlig ledare för Kammaren, en anrik kammarmusikserie i Stockholm.

Foto: Ruben Zulabard

Johanna Rudstr”m-2 300 dpi Foto Cecilia M”ller.jpg

Johanna Rudström

Mezzosopran

Johanna Rudström har de senaste åren varit knuten till Kungliga Operan som gästsolist, där hon kunnat ses i roller som Angelina i Askungen, Olga i Eugen Onegin, Cherubino i Figaros Bröllop, Donna Elvira i Don Giovanni, Mercedes i Carmen, Dimitri i Giordanos Fedora och Karolka in Jenůfa.

Foto: Cecilia Möller

Laura bild (Nils Ström).jpg

Laura Michelin

Flöjt

Laura Michelin vann Solistpriset 2020 och är sedan dess ett välbekant namn i Sverige. Hon har på kort tid etablerat sig som flöjtsolist och framträtt med flera av de stora orkestrarna i Sverige. Hon har samarbetat med flera framstående dirigenter och musiker som Ryan Bancroft, Michail Jurowski, Roland Pöntinen och Gerard Korsten.

Foto: Nils Ström

Sofie bild (Pau Codina).jpg

Sofie Sunnerstam

Violin

Sofie Sunnerstam är sedan 2019 medlem i Kungl. Filharmonikernas förstaviolinstämma. Som kammarmusiker har Sofie framträtt på festivaler och turnéer i Europa,Nya Zeeland och Sydamerika. Vid sidan av sin orkestertjänst driver hon konsertserien Wasahof Underground Chamber Music i Stockholm.

Foto: Pau Codina

Sebastian bild.jpg

Sebastian Lörstad

Cello - Ungdomspristagare

Sebastian Lörstad är 14 år gammal och är redan en cellist på hög nivå. Han har redan hunnit vinna priser i flera tävlingar, bl.a. vann han första pris i Stockholm International Music Competition 2016. I mars 2022 vann Sebastian tävlingen Unga Solister, och som en del av första priset kommer han och besöker Lövstabruks Kammarmusikfestival

Thomas Bild Ljusare.jpg

Thomas Rudberg

Piano & Konstnärlig ledare

Aktiv kammarmusiker och recitalpianist i Europa och har framträtt med bl.a. Berlinerfilharmonins solocellist Bruno Delepelaire. Har gjort inspelning för både SVT och SR.