top of page
Laura press 5 BW.jpeg

Laura Michelin

Flöjt

Laura Michelin vann Solistpriset 2020 och är sedan dess ett välbekant namn i Sverige. Hon har på kort tid etablerat sig som flöjtsolist och framträtt med flera av de stora orkestrarna i Sverige. Hon har samarbetat med flera framstående dirigenter och musiker som Ryan Bancroft, Michail Jurowski, Roland Pöntinen och Gerard Korsten.

Paul Lövstabruk.JPG

Paul Waltman

Violin

Paul Waltman tog sitt solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan 1998 och har därefter varit medlem av Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och Norrköpings Symfoniorkester där han från 2010 är dess 2:e konsertmästare. På skiva finns han representerad med Paul Waltman plays Korngold tillsammans med just Bengt Forsberg och Sveriges Radios Symfoniorkester.

Kristina.JPG

Kristina Winiarski

Cello

Kristina Winiarski är en eftertraktad solist och kammarmusiker både i Sverige och runt om i Europa. Bland de utmärkelser hon belönats med ingår bl a Verbier-festivalens ”Firmenich Prize”, Anders Walls Giresta-stipendium, vinst i kammarmusiktävlingen Ung & Lovande år 2019. Det senaste årets samt kommande säsongs höjdpunkter inkluderar solistdebuter med Kungliga Filharmonikerna, Gävle Symfoniorkester, Svenska Kammarorkestern och Nordiska Kammarorkestern.

Anna_Christensson_06_web.jpg

Anna Christensson

Piano

Anna Christensson har sedan sin diplomkonsert 2007 etablerat sig som klassisk pianist med ovanligt stor bredd. Hon brinner särskilt för att sänka trösklarna för alla typer av publik genom att ha ett musikantiskt förhållningssätt till repertoaren, utan att för den skull ge avkall på sin konstnärliga integritet. Hon har fått flera utmärkelser för sitt spel och har varit solist med ett flertal av de svenska professionella orkestrarna.

KEIT0511-7.JPG

Hea Youn Chung (Sophy)

Piano

Sophy Chung bor för närvarande i Seoul, Sydkorea där hon frilansar som kammarmusiker, orkesterpianist och producent. Hon har bland annat grundat konsertförmedlaren Sophy&Company, en plattform som skapar nya musikaliska samarbetsupplevelser. Hennes senaste projekt heter Nordic ChamberFest och fokuserar på nordisk musik och internationella utbyten genom att samarbeta med musiker från olika länder. Som en expert på pianomusik för fyra händer släppte hon tillsammans med Sora Jung sitt första album, Beauty of Four Hands och konserterar regelbundet i denna konstellation.

GetAttachmentThumbnail.jpg

Oskar Björkman

Tonsättare 2023

Oskar Björkman född 1999  studerar sitt tredje år på Musikhögskolan i Malmös kompositionsutbildning. Oskar har tidigare skrivii för många professionella ensembler, både orkestrar och kammarensembler. Dessa inkluderar: Gävle Symfoniorkester, Dalasinfoniettan, Jönköpings sinfonietta, Uppsala kammarsolister, Linnékvintetten m.m.

IMG_1295.JPG

Ingrid Berg

Lyrisk sopran

Ingrid Berg (f.1990) är en lyrisk sopran bördig från Göteborg. Hon är en mångsidig artist som rör sig ledigt mellan olika sceniska uttryck; från tidig musik till nutida repertoar, inom såväl opera som lieder. Ingrid är ofta anlitad som solist i oratorier och andra större verk. Hon har bland annat varit solist tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester och Göteborg Baroque.

02DSCF5198(1).jpg

Magnus Holmander

Klarinett

Magnus har uppträtt på flertal av de största konserthusen i Europa bl.a. Het Concertgebouw Amsterdam, Musikverein Wien, Elbphilharmonie Hamburg, Royal Festival Hall London, för att nämna några. 

2019 utsågs han till Rising Star 2019-2020 utav European Concert Hall Organization (ECHO) och samma år blev han omnämnd i tidskriften Opus som en av de 20 mest inflytelserika musikerna i Sverige.

O23A3550©TinaAxelsson.jpg

Kati Raitinen

Cello

Kati Raitinen kombinerar sin tjänst som solocellist på Kungliga operan med

omfattande engagemang i såväl nationell som internationell kammarmusik. Som medlem i stråktrion ZilliacusPerssonRaitinen har hon vunnit tre svenska Grammis-priser. De har också mottagit Kungliga Musikaliska akademiens stora Interpretpris. De har i 15 år drivit kammarmusikserien Äntligen Måndag på Konserthuset i Stockholm. 

 

tobias_MB-1616-scaled.jpg

Tobias Ringborg

Violin

Tobias har etablerat sig både i operahus och på konsertestraderna, som dirigent, solist och kammarmusiker. Karriären inleddes 1994 då han vann Solistpriset. Samma år tog han solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och violinstudierna avslutades därefter på Juilliard School. Ringborg har framträtt med samtliga svenska och en rad skandinaviska orkestrar, ofta både som solist och dirigent, och spelat in ett tjugotal skivor.

D75_6926-copy1-1144x600.jpg

Vicki Powell

Viola

Amerikanska Vicki Powell är sedan 2018 stämledare Kungliga Filharmonikernas violastämma. Hon studerade vid Hochschule für Musik ”Hanns Eisler”, The Juilliard School  och Curtis Institute of Music.

Hon har framträtt som solist med exempelvis Philadelphia Orchestra, Milwaukee Symphony och Aspen Festival Orchestra, och hyllats av kritiker och tilldelats en rad priser. Hon har även inbjudits som gäststämledare i orkestrar som Bayerska radions symfoniorkester, Gewandhausorchester Leipzig. 

PIL_7355.jpg

Antonio Hallongren

Cello, dirigent & konstnärlig ledare

Efter examen vid the Juilliard School  lever Antonio ett mycket varierat och innehållsriks musikerliv som solist, kammarmusiker, orkestercellist och producent.

Sedan 2021 frilansar han även som dirigent. 2013 grundade han tillsammans med pianisten Thomas Rudberg Lövstabruks Kammarmusikfestival.

bottom of page